Suroviny
na 5 burgerů:
- 1 bílý rohlík nebo houska
- 70 ml mléka
- 2 filety sumečka afrického bez kůže
- 1 jarní cibulka
- špetka nastrouhané citronové kůry
- sůl
- pepř
- 5 burgerových bulek
- 2 zralá avokáda
- 2 rajčata
- sůl
- pepř
- grilovaná zelenina (cuketa, lilek, paprika, červená cibule, apod.)
-
Postup přípravy
Bílé pečivo nakrájejte na kostičky a ty zalijte mlékem. Filety sumečka afrického bez kůže namelte nebo rozmixujeme v kutru. Mleté rybí maso dejte k pečivu s mlékem, přidejte nasekanou jarní cibulku, trošku nastrouhané citronové kůry, sůl a čerstvě namletý pepř. Vše nejlépe rukama zamíchejte.
Ze směsi tvořte burgery, které z obou stran opečte na mřížce grilu nebo grilovací pánvi.
Pak je servírujte v opečených hamburgerových houskách s nakrájeným osoleným a opepřeným avokádem a plátky rajčat nebo grilovanou zeleninou.
tip: Pokud chcete rybím burgerům dodat skvělou vůni, grilujte je společně s na čtvrtky nakrájenými citrony. Opečená citrony dodají karbanátkům úžasné aroma. Grilované citrony nekonzumujte.