Burgery ze sumečka afrického

Suroviny

na 5 burgerů:

  • 1 bílý rohlík nebo houska
  • 70 ml mléka
  • 2 filety sumečka afrického bez kůže
  • 1 jarní cibulka
  • špetka nastrouhané citronové kůry
  • sůl
  • pepř
  • 5 burgerových bulek
  • 2 zralá avokáda
  • 2 rajčata
  • sůl
  • pepř
  • grilovaná zelenina (cuketa, lilek, paprika, červená cibule, apod.)
  • Postup přípravy

Bílé pečivo nakrájejte na kostičky a ty zalijte mlékem. Filety sumečka afrického bez kůže namelte nebo rozmixujeme v kutru. Mleté rybí maso dejte k pečivu s mlékem, přidejte nasekanou jarní cibulku, trošku nastrouhané citronové kůry, sůl a čerstvě namletý pepř. Vše nejlépe rukama zamíchejte. 
Ze směsi tvořte burgery, které z obou stran opečte na mřížce grilu nebo grilovací pánvi. 
Pak je servírujte v opečených hamburgerových houskách s nakrájeným osoleným a opepřeným avokádem a plátky rajčat nebo grilovanou zeleninou. 

tip: Pokud chcete rybím burgerům dodat skvělou vůni, grilujte je společně s na čtvrtky nakrájenými citrony. Opečená citrony dodají karbanátkům úžasné aroma. Grilované citrony nekonzumujte.