Dušený sumeček africký s rajčaty a paprikou

Suroviny

  • 2 - 3 filety sumečka afrického s kůží
  • 1 střední cibule
  • 1 paprika
  • 1 plechovka sekaných loupaných rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • 3 listy čerstvé šalvěje
  • ½ lžičky mletého římského kmínu
  • (chilli v množství dle chuti)
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • dušená rýže k podávání

Postup přípravy

  1. V litinovém hrnci na oleji orestujte na měsíčky nasekanou cibuli.
  2. Po chvíli přidejte na kostičky nakrájenou papriku a na plátky nasekaný česnek.
  3. Restujte společně zvolna asi dvě minuty, pak přidejte mletý římský kmín, čerstvé lístky šalvěje a obsah plechovky sekaných loupaných rajčat (případně chilli).
  4. Přidejte 150 ml vody, zamíchejte a vařte pod pokličkou asi 10 minut.
  5. Mezitím si nakrájejte na třetiny filety sumečka s kůží (ta nám zabrání, aby se nám ryba při dušení rozpadla). Osolené a opepřené porce ryby dejte do omáčky a vařte společně ještě asi 7 minut (dle velikosti porcí).
  6. Omáčku nakonec dosolte dle chuti.

TIP: Podávejte s dušenou rýží.